Aios Academy | Trainingen

07 september 2017
Debatcursus voor arts-assistenten »
Leg jij het in discussies ook altijd af tegen vrienden die advocaat of consultant zijn? Wil je je graag verdiepen in actuele maatschappelijke thema’s? Draag jij de zorg een warm hart toe en wil jij leren hoe je jouw ervaringen op de werkvloer kunt inzetten om de zorg in het algemeen naar een hoger niveau te tillen? Dan is Dokters in Debat de cursus voor jou!
14 september 2017
aios Talentenklas – Vijfde editie »
Elke aios heeft in zijn of haar toekomstige loopbaan managementvaardigheden nodig. Zowel op de werkvloer als bij het tot stand komen van het toekomstige zorgbeleid is leiderschap van artsen essentieel. Sommige aios, pas gestarte medisch specialisten en fellows hebben voor en tijdens hun opleiding al managementvaardigheden ontwikkeld. Voor deze doelgroep biedt de Academie voor Medisch Specialisten de Talentenklas. De Talentenklas is mede ontwikkeld door De Jonge Specialist. Door te investeren in potentiële medisch leiders zorgen we ervoor dat de artsen van de toekomst zijn toegerust om leiding te geven in de kliniek, in management en bestuur en in het landelijk zorgbeleid.
14 september 2017
Dokters in debat »
Leg jij het in discussies ook altijd af tegen vrienden die advocaat of consultant zijn? Wil je je graag verdiepen in actuele maatschappelijke thema’s? Draag jij de zorg een warm hart toe en wil jij leren hoe je jouw ervaringen op de werkvloer kunt inzetten om de zorg in het algemeen naar een hoger niveau te tillen? Dan is Dokters in Debat de cursus voor jou!
20 september 2017
Kick-off Future Leaders in Health »
Het programma Gamechangers: Future Leaders in Health is ontworpen door De Jonge Specialist samen met Better Future en VvAA. ​Er zitten verschillende soorten 'curricula' in dit programma. Een deel kun je zien en voorspellen. Een ander deel kun je alleen begrijpen als je het hebt ervaren.
27 september 2017
Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios »
Goede managementvaardigheden dragen bij aan de optimalisatie van de omstandigheden waaronder je je werk moet doen. Je hebt inzicht nodig in de manier waarop de medisch specialistische zorg georganiseerd en gefinancierd wordt, en het vereist vaardigheid om daar invloed op uit te kunnen oefenen. Dergelijke vaardigheden ontwikkel je in de praktijk, tijdens de opleiding en daarna. Deze cursus, aangeboden door de Academie voor Medisch Specialisten, biedt daarbij ondersteuning.
09 oktober 2017
Managementcursus voor aios medische microbiologie »
De Academie voor Medisch Specialisten verzorgt één keer per jaar een cursus Management voor aios Medische Microbiologie. De cursus is ontwikkeld in overleg met de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en door het Concilium verplicht gesteld . Deelname vindt bij voorkeur plaats in de laatste twee jaar van de opleiding tot arts-microbioloog.
11 oktober 2017
Online cursus - Betaalbaarheid en de kwaliteit van zorg »
​Deze cursus wordt aangeboden door de Academie voor Medisch Specialisten en is bedoeld voor alle aios en medisch specialisten die meer willen weten over ons zorgstelsel en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid van de zorg. Er wordt gekeken naar waarom het zorgstelsel is zoals het is, hoe het werkt en hoe de medisch specialist invloed kan uitoefenen op de betaalbaarheid van de zorg.
27 oktober 2017
AIOS Upgrade 2017 »
Vrijdag 27 oktober 2017 is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende AIOS Upgrade! De Jonge Specialist organiseert samen met de LAD, Federatie Medisch Specialisten en VvAA deze landelijke AIOS dag. Dit jaar is het thema Value Based Healthcare (VBHC).
03 november 2017
Sollicitatietraining voor aios met korting »
​Voor veel aios liggen de banen niet voor het oprapen. Dit betekent dat je er bij een sollicitatie uit moet springen. De eerste én laatste indruk zijn daarbij essentieel. Gelukkig is het maken van een goede indruk wel degelijk te leren!​