Aios Academy | Trainingen

27 september 2017
Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios: VOL »
Goede managementvaardigheden dragen bij aan de optimalisatie van de omstandigheden waaronder je je werk moet doen. Je hebt inzicht nodig in de manier waarop de medisch specialistische zorg georganiseerd en gefinancierd wordt, en het vereist vaardigheid om daar invloed op uit te kunnen oefenen. Dergelijke vaardigheden ontwikkel je in de praktijk, tijdens de opleiding en daarna. Deze cursus, aangeboden door de Academie voor Medisch Specialisten, biedt daarbij ondersteuning.
06 oktober 2017
Arts en Organisatie Congres: Macht, Spelregels in de Zorg »
Heb je als arts zelf nog de touwtjes in handen? Of worden (te) veel beslissingen voor jou genomen? Wil je meer weten over de machtsfactoren die een belangrijke rol spelen in uw dagelijks werk als arts?
09 oktober 2017
Managementcursus voor aios medische microbiologie »
De Academie voor Medisch Specialisten verzorgt één keer per jaar een cursus Management voor aios Medische Microbiologie. De cursus is ontwikkeld in overleg met de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en door het Concilium verplicht gesteld . Deelname vindt bij voorkeur plaats in de laatste twee jaar van de opleiding tot arts-microbioloog.
11 oktober 2017
Online cursus - Betaalbaarheid en de kwaliteit van zorg »
​Deze cursus wordt aangeboden door de Academie voor Medisch Specialisten en is bedoeld voor alle aios en medisch specialisten die meer willen weten over ons zorgstelsel en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid van de zorg. Er wordt gekeken naar waarom het zorgstelsel is zoals het is, hoe het werkt en hoe de medisch specialist invloed kan uitoefenen op de betaalbaarheid van de zorg.
27 oktober 2017
AIOS Upgrade 2017 »
Vrijdag 27 oktober 2017 is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende AIOS Upgrade! De Jonge Specialist organiseert samen met de LAD, Federatie Medisch Specialisten en VvAA deze landelijke AIOS dag. Dit jaar is het thema Value Based Healthcare (VBHC).
03 november 2017
Sollicitatietraining voor aios met korting »
​Voor veel aios liggen de banen niet voor het oprapen. Dit betekent dat je er bij een sollicitatie uit moet springen. De eerste én laatste indruk zijn daarbij essentieel. Gelukkig is het maken van een goede indruk wel degelijk te leren!​
28 november 2017
Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios »
Goede managementvaardigheden dragen bij aan de optimalisatie van de omstandigheden waaronder je je werk moet doen. Je hebt inzicht nodig in de manier waarop de medisch specialistische zorg georganiseerd en gefinancierd wordt, en het vereist vaardigheid om daar invloed op uit te kunnen oefenen. Dergelijke vaardigheden ontwikkel je in de praktijk, tijdens de opleiding en daarna. Deze cursus, aangeboden door de Academie voor Medisch Specialisten, biedt daarbij ondersteuning. Ter verdieping van deze cursus wordt tevens de leergang ‘Medisch management in het ziekenhuis voor aios’ aangeboden.