d8b1dc3b-579b-4a0b-b41d-2198b4acbcf9

Agenda | Bijeenkomst

DJS Congres: Fit to perform

Locatie
Hotel Van der Valk Tiel
Datum
27 september 2019 vanaf 09:00 tot 17:00 uur

Vrijdag 27 september aanstaande organiseert De Jonge Specialist samen met de LAD, Federatie en VvAA wederom het landelijke DJS Congres voor aios en anios, boordevol discipline overstijgend onderwijs. Dit jaar staat het thema ‘Fit to perform’ centraal.

Om goede zorg te kunnen leveren, moet je ook als dokter gezond zijn. Maar hoe blijf je fit als je te maken hebt met een hoge werkdruk, strikte regelgeving en onregelmatige werktijden? Hoe hou je je staande in een omgeving met diensten en veel administratieve lasten buiten werktijd? Lukt het jou om in al deze drukte een leuk gezinsleven te creëren, te blijven sporten en tijd vrij te maken voor familie en vrienden? Kortom hoe blijf jij fit om de best mogelijke zorg te leveren?

Fit to Perform
Het DJS congres ‘Fit to perform’ richt zich op allerlei zaken binnen en buiten jouw opleiding en focust zich op hoe jij de regie kunt houden over jouw eigen gezondheid en loopbaan. Via praktische workshops ontwikkel je persoonlijke vaardigheden zoals timemanagement om alle ballen in de lucht te houden of omgaan met werkdruk. Je leert hoe je het beste contractonderhandelingen en sollicitatiegesprekken kan voeren. Maar we kunnen je ook helpen bij de keuze wat beter bij jou past: werken in dienstverband of in vrij beroep?

We gaan er van uit dat alles goed gaat, maar wat als je te maken krijgt met een klacht van een patiënt of zelf gezondheidsklachten krijgt? Ben jij fit en geïnformeerd genoeg om hier mee om te gaan? Heb je alles financieel goed geregeld in het geval van ziekte, overlijden of pensioen? Zijn jouw roosters gezond en is jouw dienstendruk conform cao? Dit komt allemaal aan bod.

Voor aios en anios is professionele autonomie belangrijk. Hiervoor is het cruciaal om te weten in welke omgeving je werkt als medisch specialist van de toekomst. Daarom besteden we ook veel aandacht aan technologische innovatie, netwerkgeneeskunde en geldstromen in de gezondheidszorg. 

De onderwerpen variëren tijdens plenaire sessies en deelsessies in de volle breedte, maar allemaal hebben ze te maken met de randvoorwaarden om fit to perform te blijven. Daarnaast reiken we natuurlijk weer de Opleidingsprijs uit aan de opleider die zich het meeste inzet voor een fitte, veilige en gezonde werkomgeving! 

Meld je alvast aan!
In 2018 was het congres een daverend succes en waren we al weken voor het congres uitverkocht. Wil jij zeker weten dat je een plekje hebt? Meld je dan nu aan! Tickets kosten 35 euro voor leden van De Jonge Specialist, 100 euro voor niet-leden.