Over DJS | De Jonge Specialist​​

​​

De Jonge Specialist is de zelfstandige beroepsvereniging voor aios en anios. Wij vertegenwoordigen alle specialisten in opleiding en behartigen hun belangen, maar wij zijn er ook voor anios en arts-onderzoekers. De Jonge Specialist bewaakt de arbeidsvoorwaarde​n van
a(n)ios en arts-onderzoekers en verbetert deze waar nodig, zodat er een goede basis is om te starten met de opleiding. Voor aios komen de knelpunten rond de opleiding duidelijk aan bod zodat elke aios de mogelijkheid heeft de opleiding zo optimaal mogelijk in te delen en te doorlopen.​
 
Wij streven naar een gezonde en veilige werkomgeving waarin we worden opgeleid tot een specialist die klaar is voor de toekomst.
 
Er gebeurt namelijk veel tijdens het aios-schap, maar ook in de periode voorafgaand aan het aios-schap. Aios hebben te maken met hoge werkdruk, individualisering in de opleiding en minder aios op de werkvloer. Dit leidt in een aantal gevallen tot een toename van de dienstendruk en burn-out verschijnselen, die ook effect hebben op de werkdruk van anios en arts-onderzoekers. Daarnaast lijkt het alsof steeds meer van jonge dokters [1]wordt verwacht dat zij zich profileren en kunnen onderscheiden van hun collega’s.
Wij zitten aan tafel bij alle relevante instanties, zijn jouw ingang tot de cao-tafels en werken actief aan de positie van jou als jonge arts zowel in het voortraject van je opleiding als tijdens die opleiding. Hier maken wij alle onderwerpen die jou raken bespreekbaar.
 
Wil jij weten wie De Jonge Specialist is en wat we voor jou kunnen doen? Bekijk dan ons animatiefilmpje!​ 
Of lees verder over:

- de voordelen van het lidmaatschap

- wat we doen

 Bekijk onze video