Lidmaatschap | Contributie

Word lid van De Jonge Specialist en je bent automatisch lid van de LAD en verbonden met de KNMG en de Federatie Medisch Specialisten. Zo krijg je de voordelen van al deze organisaties voor de prijs van 1. Het lidmaatschap kost € 144,06 per jaar. Ben je geen arts, maar klinisch fysicus, klinisch chemicus of ziekenhuisapotheker in opleiding? Dan geldt er geen verbondenheid aan de KNMG en betaal je deze afdracht niet. Het lidmaatschap bedraagt dan € 100,72 per jaar.

Voor slechts € 144,06 per jaar profiteer je van alle individuele en collectieve voordelen, waaronder:
  • Gratis abonnement op Medisch Contact (niet voor niet-artsen)
  • Gratis abonnement op het kwartaalmagazine De Jonge Specialist en LAD-magazine
  • Gratis abonnement op het kwartaalmagazine De Medisch Specialist van de Federatie Medisch Specialisten
  • Gratis juridisch advies in arbeidsrechtelijke zaken.​

Maar er gelden nog veel meer voordelen! Voor alle voordelen op een rij, klik hier.

Het rekenvoorbeeld hieronder laat zien hoe voordelig het is lid te worden van De Jonge Specialist. Voor een lidmaatschap van 5 jaar betaal je slechts € 54,74 per jaar, wat neerkomt op € 4,56 per maand! Dus word vandaag nog lid! Hoe meer leden, hoe sterker onze onderhandelingspositie. 

Betalen via AcceptEmail

Je ontvangt jouw factuur altijd per e-mail en betaalt dan via AcceptEmail. Hoe dit werkt lees je in dit document: AcceptEmail

Afdracht naar federatie KNMG

Statutair is bepaald dat de federatiepartners (waaronder de LAD) per ingeschreven lid een deel van het contributiebedrag afdragen aan de federatie KNMG. Deze federatieve bijdrage is inbegrepen in de contributiebedragen en voor 2019 vastgesteld op 43,34 euro per aios. Verder brengt de KNMG in sommige districten een districtscontributie in rekening. Heb je hierover vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via info@dejongespecialist.nl. Omdat klinisch chemici, klinisch fysici en ziekenhuisapothekers in opleiding, die geen arts zijn, niet verbonden kunnen worden aan de KNMG is op deze ledengroepen de KNMG federatieve bijdrage niet van toepassing.

 Rekenvoorbeeld

​Onderstaand rekenvoorbeeld laat zien hoe voordelig het is om lid te worden van De Jonge Specialist: voor een lidmaatschap van 5 jaar betaal je ongeveer € 4,12 per maand!
Contributie per jaar € 144,06
5 jaar medische vervolgopleiding  € 720,30
42% terug via de cao € 302,53
 1 jaar lidmaatschap terug via VvAA* € 144,06
 Totaal € 273,71
Per jaar bij een vijfjarige opleiding betekent dit € 54,74

* Bij het afsluiten van minimaal twee verzekeringen bij VvAA krijg je één jaar lidmaatschap terug