Lidmaatschap | Soorten

Als je lid bent van De Jonge Specialist, dan ben je automatisch juniorlid van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD). 

 

Aios-lidmaatschap

Het aios-lidmaatschap is speciaal voor artsen in opleiding tot medisch specialist en seh-artsen. Word lid van De Jonge Specialist en je bent automatisch lid van de LAD en verbonden aan de KNMG. Medisch specialisten in opleiding zijn ook verbonden aan de Federatie Medisch Specialisten. ​

Dubbellidmaatschap

Afhankelijk van de afspraken met jouw juniorvereniging, kan het zijn dat je de contributie van De Jonge Specialist gelijk betaalt aan de juniorvereniging. Deze vereniging heeft een samenwerkingsovereenkomst met DJS waarin dit geregeld is. Meer informatie kun je opvragen bij jouw juniorvereniging. ​

Niet-artsen in opleiding

Ook klinisch chemici, klinisch fysici en ziekenhuisapothekers in opleiding kunnen lid worden van De Jonge Specialist en de LAD. Zij zijn niet verbonden aan de KNMG, maar wel aan de Federatie Medisch Specialisten. 

Anios-lidmaatschap

Dit buitengewoon lidmaatschap is speciaal voor anios en arts-onderzoekers. De voordelen zijn gelijk aan het aios-lidmaatschap. De anios is niet verbonden aan de Federatie Medisch Specialisten. Deze groep is niet vertegenwoordigd in de ledenraad van De Jonge Specialist. Zodra je in opleiding gaat, dien je dit door te geven, zodat we jouw lidmaatschap kunnen omzetten in een aios-lidmaatschap.

Opleiding in het buitenland?

Ook artsen die de Nederlandse nationaliteit hebben en buiten Nederland de specifieke beroepsopleiding volgen voor een in Nederland erkend medisch specialisme, kunnen lid worden van De Jonge Specialist.

 Word nu lid!